Till Skövde

Attraktivt boende

Flera goda anledningar att bo i Skövde

Bild

I Skövde är möjligheterna många


Så du är alltså på gång att flytta till Skövde? Det tycker vi låter som ett bra beslut.

Skövde växer så det knakar. Det har det gjort länge och så kommer det också vara i framtiden. Därför snittar vi cirka 400 nya boenden om året.

Med Skövdes absolut bästa läge växer just nu en ny stadsdel fram som kombinerar det bästa av flera världar. Vad sägs om att bo i trygga, gröna kvarter och även granne med stadskärnan, högskolan och Skövdes mest kreativa företag och entreprenörer? I Skövde Science City kommer bostäder varvas med företagslokaler, mötesplatser och service för att skapa dynamik och en levande stadsdel

Här har du många möjligheter att hitta det boende som passar just dig. Mitt i centrum eller naturnära på landet? I lägenhet parhus eller radhus? Modernt eller med gammaldags charm? Nytt eller gammalt?

Möjligheterna är många, så vad väljer du? Välkommen till Skövde.

Bo & Upplev – Skövde (skovde.com)

Connect, Explore & Enjoy – in Skövde Science City - Skövde (skovde.com)

Bild
Bild
Bild

Rebecca Rouse lämnade USA för Skövde


Rebecca Rouse, forskare och lärare i digitala medier har sina rötter i Georgia USA, men bodde i New York. Hon pendlade mellan New York och Skövde för att samarbeta med forskarkollegorna på Högskolans Spelutvecklingsprogram. Tempot och arbetsklimatet i Skövde fick henne att börja fundera på en nystart på andra sidan Atlanten. När en ny tjänst dök upp på Högskolan i Skövde var beslutet enkelt för Rebecca, hennes fru och deras son: Det var dags för ett nytt steg.

I huset utanför Tidan samlar de energi inför vardagens utmaningar. Rebeccas fru utbildar sig till snickare, sonen lär sig svenska med en rasande fart och Rebecca undervisar framtidens spelutvecklare i estetik och digitala medier.

- Vi ger studenterna en större verktygslåda genom att lära ut estetikens och berättandets historia och kopplar ihop det med nutida begrepp som VR (virtual reality) och AG (augmented reality), säger Rebecca Rouse.

Hur är det att bo i Skövde?

- Skövde är en vacker stad med ett skönt tempo. Människorna är så öppna och vänliga! Spelutvecklingsprogrammet är fantastiskt med så många olika forskningsfält som samverkar. Skövde är en unik plats tack vare spelutvecklingen och det andningsrum som finns här är värdefullt för mig både privat och för att komma vidare i min forskning, säger Rebecca.

Är du som Rebecca sugen på ett äventyr, och nya utmaningar? Möjligheterna finns i Skövde.

Här kan du läsa flera inspirerande historier från Skövde.