Till Skövde

Livskvalité i vardagen

Skövde erbjuder närhet till natur och stadskärna

Bild

Vad är livskvalité för dig? För oss är det närhet till naturen samtidigt som du har stadskärnans brus ett stenkast bort. Här blandas kultur, friluftsliv, roliga evenemang och historiska sevärdheter med lokala matupplevelser. Skövde har mycket att erbjuda den äventyrslystna.

Det finns många fördelar med att bo i Skövde, inte minst en spännande arbetsmarknad och attraktiva boenden. Skövdebornas sköna tempo, vänliga approach och de karriärmöjligheter som ges gör Skövde unikt. Närheten till storstäder som Göteborg och Stockholm gör inte saken sämre. På våran turistsida kan du läsa mer om vad du inte får missa i Skövde.

Paula och Flor flyttade till Skövde för att göra karriär inom spelindustrin


Paula och Flor, två unga tjejer från Argentina, lämnade Berlin för Skövde och en karriär på spelbolaget Palindrome. Här berättar dom om sin flytt till Skövde.

Mod att ta steget mot en flytt

Är du sugen på att flytta och starta en ny karriär i Skövde? Låt Paula och Flors historia inspirera dig. Dom träffades när de båda arbetade på CIARDI, en statligt grundad animationsstudio i Buenos Aires. De fattade tycke för varandra, animation och visuellt berättande och flyttade vidare till en lägenhet i ett tempofyllt Berlin. Där dök jobbannonsen från Palindrome i Skövde upp.

Paula och Flor tog beslutet att flytta med sina två hundar, trots att de knappt kunde uttala Skövde och bara hade googlat staden, med inställningen: If you don´t play – you don´t win.

Låt oss utforska Skövde

Paula som är Senior Animator och Flor som är 3D Artist, blev varmt välkomnade på Palindrome, och lägenhet och flytt löste sig på bästa sätt. De blev överraskade över att gamingindustrin, som överlag är en mansdominerad bransch, kändes mer jämlik och öppen här. Och Skövdeborna var inte alls så där reserverade som de hört att de skulle vara. Naturen visade sig vara helt fantastisk och till och med hundarna fick dagisplats med en gång.

Är du också nyfiken på Skövde? Här kan du läsa mer!