Till Skövde

Spännande näringsliv

Näringslivet i Skövde

Bild

Vi vill bli fler - så vad väntar du på? 


Handen upp. Vem vill jobba i ett ledande centra för Fintech och världsledande produktionsteknik, och en av landets just nu främsta dataspelsstäder?

Ja, inte för att skryta, men det är svårt att låta bli när internationella bolag gång på gång väljer att etablera sig just här, och att dataspel producerade i Skövde ofta toppar de internationella försäljningslistorna. Med högskolan, Science Park Skövde, flera innovationsarenor och många kreativa startups har vi ett näringsliv i framkant.

Skövde är en del av Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion. Fem mil runt Skövde bor över 250 000 människor och cirka 12 000 av dom pendlar in till oss varje dag. Här är det lätt att hitta spännande möjligheter för just din karriär och det centrala läget öppnar upp för oändliga möjligheter. Från Stockholm tar du dig till Skövde på två timmar, från Göteborg på en. Närmare en perfekt utgångspunkt kommer du knappast.

Jobba & Studera - Skövde (skovde.com)

Bild

Hi Tech på Skövdes landsbygd


Sam Svännel, VD på Elos Medtech i Timmersdala, visar att det går att driva ett framgångsrikt företag med högteknologisk verksamhet på landsbygden

För snart 100 år sedan startade tre kreativa själar en allt i allo-verksamhet med fokus på trävaror i Timmersdala. En verksamhet som utvecklades till att bli ett stort företag med verksamhet på tre kontinenter ett sekel senare.

Hade de kunnat se in i spåkulan hade de sett att Elos Medtech idag spelar i den stora ligan när det handlar om att förse tand- och sjukvården med högkvalitativa verktyg för diagnostik, hjälpmedel och implantat – livsviktiga pusselbitar för människors hälsa. Här tillverkades de allra första tandimplantaten och företagets affärsområden innefattar numera dental, ortopedi och life science (diagnostik och avancerad sjukvårdsutrustning såsom hörselimplantat).

Stolta att finnas kvar i Skaraborg

På fabriken i Timmersdala är maskinparken live dygnet runt. Här jobbar skickliga CNC-operatörer från hela Skaraborg med att ta fram de eftertraktade produkterna som företaget tillverkar åt sina kunder. De i personalstyrkan är gamla i gamet, och blir i sin tur faddrar åt de nya medspelarna, något som skapar god stämning på arbetsplatsen.

Sam Svännel är VD på fabriken i Timmersdala. Varje vecka kopplar han upp sig mot omvärlden och stämmer av läget med kollegorna i USA och Kina. Stoltheten över att finnas kvar på landsbygden är uppenbar.

- Vi visar att ett bolag som startar i Skaraborg kan komma väldigt långt. I större städer är konkurrensen större, här är det låga trösklar och företagare hjälps åt på ett prestigelöst sätt, säger Sam.

Dags att växa och ta nästa steg

Morgondagens teknologi är redan här för Elos Medtech. De är en av nyckelleverantörerna till robotkirurgin som utvecklas i världen just nu. I fabriken i USA har verksamheten dubblats, precis som i Skara där ett tillbygge nyligen färdigställdes. Fabriken i Timmersdala har frigjort ytor för att göra det möjligt att växa ännu mer och fortsätta att vara en stark spelare på världsarenan för livsavgörande verktyg inom sjukvården.

Här kan du läsa fler inspirerande historier från Skövdes näringsliv.