Till Hjo

Näringsliv

Nytt jobb i sikte?

Har du fått ett jobb i Hjo, eller funderar du på att söka? Kommunen och näringslivet letar ständigt efter nya talanger. Här finns ett brett näringsliv med driv och engagemang!

I Hjo finns drygt 1 200 företag inom en rad olika branscher; industri, grön näring, entreprenad och byggföretag, besöksnäring och handel, hantverk, tjänster, service och kultur. De flesta av företagen har färre än tio anställda och nästan alla har färre än 50 anställda. Tillsammans bidrar näringslivet med hela 1 800 arbetstillfällen, vilket motsvarar drygt 50 procent av samtliga jobb i kommunen. Största arbetsgivare är Emballator Tectubes, ICA, AnVa Hjo och Magnussons Måleri.

Industri av hög klass

Den idylliska trästaden är även hem åt en innovativ och spännande industrisektor. Här finns gott om möjligheter för dig som vill arbeta med produkter och tjänster i världsklass. Förpackningsdesign, tillverkning och konstruktion, plåtbearbetning och specialinredningar är bara några exempel. Visste du till exempel att Kalles Kaviar-tuben produceras i Hjo? Eller att Scandias nya hotellinredningar kommer från Blikstorp?

Finsnickare, kantpressare, automationselektriker, industridesigner eller underhållstekniker – karriärmöjligheterna är stora här. Kanske hittar du nästa utmaning hos oss i Hjo. Badstränder och sjöutsikt får du på köpet!

Pendla bekvämt

Många som väljer att bo i Hjo arbetar i närliggande städer. Pendlingsavstånden är små i Skaraborg – och garanterat fria från trängsel.

  • 25 minuter når du Skaraborgs sjukhus, högskolan, det breda näringslivet och försvarsetablissemanget i Skövde. Likaså näringslivet i Tidaholm, Försvarsmakten i Karlsborg och möbelindustrin i Tibro.

  • 60 minuter når du en av Sveriges största kommuner, Jönköping. På vägen passerar du vår expansiva granne Habo med Fagerhult.

  • Stockholm och Göteborg når du enklast från ”vår egen” tågstation i Skövde. Resan tar 2h resp. 1h. Fler och fler upptäcker fördelarna med att bo i Hjo för att sedan ha möjlighet att kunna arbeta i storstäderna.

  • Hjo kommun är till ytan ingen stor kommun så avstånden på hemmaplan är bekväma. Mellan Korsberga och Hjo tar det cirka 15 minuter. Garanterat fritt från bilköer.