Till Töreboda

Aktivt näringsliv

Näringslivet i Töreboda

Töreboda har ett brett näringsliv och är landets åtta största arbetsmarknadsregion, med cirka 80 000 arbetstillfällen och drygt 180 000 personer. Här finns flera spännande företag med sitt säte i kommunen och runt 900 aktiva företag inom olika branscher.

Planerar du att starta ett eget företag finns flera olika möjligheter att köpa, bygga eller hyra en passande lokal för din verksamhet. Töreboda är strategiskt bra placerad på kartan vilket ger unika möjligheter. Vi ger dig plats att växa, med tågförbindelser till större städer kan du med fördel anställa personal från hela Skaraborg men även på längre avstånd då järnvägen gör det enkelt för pendling. Det är också enkelt att transportera varor med tåg. Vi hjälper dig gärna med kontakten för att komma vidare - Här kan du få mer praktiskt information.

Några välkända företag i kommunen

Daloc - Daloc är Skandinaviens ledande tillverkare av säkra dörrar. Daloc tillverkade sin första dörr 1942 och sedan dess har företaget nått nya höjder tack vare sin innovativa design, intelligenta konstruktioner och egenutvecklade produktionsteknik. Kunskapen i kombination med engagerade medarbetare gör Daloc till en framgångssaga.

Baltic - Baltic är Europas ledande tillverkare av säkerhetsprodukter för aktiviteter på vatten. Baltics historia går tillbaka till 1977 och har sedan dess räddat många liv på sjön tack vare kompromisslös kvalitet och innovation.

Moelven - Moelven säljer råmaterial vidare för bearbetning i andra branscher och använder det i egna produkter. Företaget producerar allt du behöver av trävaror för ditt hus, virke till industrin, limträ, byggmoduler, flexibla kontorslösningar, flis och bioenergi.

Källbergs - Källbergs är en ledande leverantör av äggpulver på nationell och internationell nivå. Historian går tillbaka till 1940-talet och ägs idag till 55% av Danaeg som består av Svenska och Danska äggproducenter. De resterande 50% ägs av DLG-koncernen, danska spannmålsbönder.

Westerstrand - Westerstrands urfabrik är en av Törebodas äldsta företag som grundades 1906 Yngve Westerstrand. Idag levererar företaget moderna tid, resultat och displayprodukter runt om hela världen. Cirka 50% av produktionen går utomlands. Här kan du läsa mer om deras spännande produkter och företagets historia.

Bild