Till Töreboda

Livskvalitet och fritid

Lev nära i Töreboda

Töreboda som bostadsort är lagom stor och fylld av möjligheter. Vi erbjuder ett rikt utbud av fritidsaktiviteter så som ishall, badhus, ridskola och fotbollsplaner som annars kan vara svårt att hitta på en mindre ort.  

Här finns det många aktiviteter att välja bland för både stora och små. Tack vare tågförbindelsen mellan Töreboda och Skövde samt andra större orter öppnas fler möjligheter upp för skola och arbete. Du kan alltså vara bofast i Töreboda och pendla till gymnasium eller arbete.

Töreboda är en familjevänlig kommun

I kommunen är det tydligt att personalen som arbetar inom förskola- och skola sätter högt värde på trygghet och stöd i tidig ålder om barnet visar ett behov för det. Att unga ska få en trygg skolgång är ett gemensamt mål och personalen engagerar sig starkt i detta. Genom att ge elever en trygg vardag i skolan med närvarande vuxna bygger vi en stabil grund för resten av livet. 

– Töreboda växte i mina ögon som bostadsort desto längre tid jag har bott här. Närheten till naturen och smidigheten med att ha tillgång till allt man behöver inom korta avstånd gör det enkelt att leva i Töreboda, berättar en invånare. 

I Töreboda är det nära till äventyr

 Här är det nära till äventyr, stora som små. En promenad till biblioteket, en cykeltur längst med kanalen, pulka om vintern på kullarna eller en promenad med hunden i Moskogen. Töreboda gör det möjligt att leka och upptäcka i en miljö utan för mycket trafik och uppmaningar. 

Det finns flera roliga utflyktsmål i kommunen, barnens favorit är ett besök på campingen för att bada. Ett annat guldkorn är skördemarknaden i Hajstorp med marschaller längst med kanalen. Det finns så mycket att upptäcka. Här i Töreboda skapar Göta kanal en extra skönhet för orten och får Töreboda att blomstra extra under sommaren.

Här kan du läsa mer om roliga upplevelser i Töreboda. Varmt välkommen hit.

Bild
Bild
Bild
Bild