Till Töreboda

Arbeta i kommunen

Arbeta i kommunen

Att arbeta inom kommunen är meningsfullt och givande. Här finns flera olika yrken att jobba inom bland annat sjuksköterska, undersköterska, lärare, vaktmästare, It-tekniker, ekonom och många fler. Det finns stora möjligheter att göra karriär inom kommunen. Din resa börjar här! Under fliken Lediga jobb kan du se vilka lediga jobb som finns inom kommunen.

Bild

Företagaren som bytte roll

Johan Storm hjälper dig att hitta rätt lokal eller företagsmark för ditt företag att etablera er på. Johan arbetar på Töreboda kommun som Näringslivsstrateg. Han började att arbeta i augusti 2022 men har sedan tidigare själv varit företagare i grannkommunen och vet hur viktigt det är med ett bra kontaktnät för företagen in i kommunen. Nu får han själv arbeta för att skapa ett positivt företagsklimat där en nära kontakt mellan företagen och kommunen är en självklarhet.

 Johan Storm är en engagerad och idrottsintresserad man på 53 år, uppvuxen och bosatt i Sjötorp med familj. Han har fru och två vuxna barn. På fritiden umgås han helst med familjen och trivs att vara ute i naturen. Johan tycker även att resa är roligt.

Vad var det som fick dig att ta jobbet som Näringslivsstrateg och vad driver dig?

– Det känns lockande och spännande att få ta ett jobb på kommunen, samtidigt ett naturligt steg vidare i arbetslivet, säger Johan.

 – Utveckling tycker jag är jätteroligt! Jag är väldigt engagerad i allt jag tar mig för. Jag gläds åt andra som lyckas och uppskattar att få hjälpa andra till framgång.

 Vad har du gjort/arbetat med tidigare?

– Jag arbetade som elektriker innan jag startade mitt första företag. Faktum är att jag genom åren har startat upp ett antal företag. Innan jag började på Töreboda kommun jobbade jag som konsult på NyföretagarCentrum där vi hjälpte till med rådgivning till personer som ville starta eget företag.

 Töreboda kommuns värdeord, Tillväxt, Trygghet och Tillsammans. Vad betyder dessa för dig?

– Tillväxt, då tänker jag på att jag kom in i en väldigt spännande tid. Där vi pratar om tillväxt i både Töreboda kommun och hela Skaraborg. I och med AB Volvos satsning med en ny batterifabrik i vår grannkommun Mariestad kommer vi att prata om tillväxt inom både nya bostadsområden och nya företagsetableringar. Trygghet innebär för mig att Töreboda kommun ska vara en trygg tillvaro när det gäller att bo, leva och verka i kommunen. Tillsammans får mig att tänka på det starka och lokala föreningslivet som finns i Töreboda kommun. Här hjälper företagen varandra och arbetar tillsammans i olika nätverk som till exempel Kraftgruppen, Töreboda handel, Företagarna och LRF.

 Vill du också få Johans tips hur du som företagare kan utvecklas och etablera dig i Töreboda kommun? Boka in ett möte redan idag. Varmt välkomna till Töreboda kommun!

 

Bild