Till Tranås

En aktiv fritid

Bild

I Tranås gillar vi fritid

När du har det mesta på gång- och cykelavstånd får du mer tid över till annat. Som att uppleva våra fantastiska natur och sjön Sommen, med sin skärgård och 365 öar, hamn och båtliv. Faktiskt får man känslan av att befinna sig på kusten mitt i landet. Omgiven av vatten, frisk luft och närhet till vacker natur skapas känslan av frihet. Gillar du naturupplevelser, sport, kultur, eller att aktivera dig i någon av alla våra föreningar har du hittat rätt!

Ett rikt föreningsliv för alla

Tranås bjuder på mängder av aktiviteter för stora och små. Det aktiva föreningslivet i stan bjuder på såväl fotboll och bandy, som klättring och wake-board. Det finns också möjlighet till mer kulturella aktiviteter i Tranås kulturskola som erbjuder dans-, teater- och musikundervisning.

Se alla föreningar i Tranås kommun

Bild

Evenemang året runt

I Tranås finns många kulturhändelser och evenemang året om. Storgatan är en central samlingsplats för Tranåsbor och tillresta för event såsom Smålands längsta loppis, konstutställning och paradmarscher.

Håll koll på vad som händer i evenemangskalendern

Bild

Natur och friluftsliv

I Tranås har du tillgång till ett rikt natur- och friluftsliv 365 dagar om året. Här blandas urskog med öppna levande kulturlandskap som ger fantastiska möjligheter till vandring och cykling.

Gillar du vatten finns alla möjligheter att utforska sjön Sommen genom att paddla, fiska, åka båt eller skridskor.

Läs mer om naturen i Tranås