Till Tranås

Näringsliv

Bild

Ett gott företagsklimat

Tranås har ett blomstrande näringsliv med företag inom en rad olika branscher. Såväl stora internationella företag, som små familjeföretag. Med en stark drivkraft från förr är Tranås en utpräglad handelsstad där smarta och medvetna entreprenörer alltid lyckats på sitt egna sätt. Här är det nära mellan människor och till beslut vilket gör det smidigt att starta och bedriva företag. Och våra företagare ger högt betyg till företagsklimatet - vi ligger på 16:e plats i Sverige!

Brett näringsliv

I Tranås finns det ett varierat näringsliv med alltifrån börsnoterade OEM, verkstadsindustrin Strömsholmen och Kinnarpsägda Materia satsar i Tranås vittnar om framtidstro. Tranås har en lång tradition av småländsk företagaranda och faktum är att möbelindustrin här står för närmare 12 procent av Sveriges möbelproduktion.

Ett gott företagsklimat utgör grunden för Tranås kommuns näringsliv. Tranås intog år 2022 plats 18 när Svenskt Näringsliv rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

Läs mer om näringslivet

Bild

Behöver du hjälp att starta, utveckla och etablera dig i Tranås?

Näringslivsbolaget Tranås United hjälper dig med allt kopplat till att starta, utveckla och etablera företag i Tranås kommun. Tillsammans med våra näringslivsutvecklare och vår hitta-hem-konsult får du en bra språngbräda in i Tranås näringsliv. Vi kan också hjälpa till med tandemrekrytering, det vill säga att vi hjälper din partner som flyttar med dig till Tranås att få in en fot i arbetslivet likaså.

Läs mer om att starta, utveckla och etablera

Bild